top of page
  • Writer's pictureGina K. Weimoth

Dette ser jeg etter i et oppussingsprosjekt

Mange tenker at man kan bare kjøpe "whatever" siden det likevel skal rives og bygges opp på nytt. Men det er likevel ting man bør følge nøye med på. Det første jeg gjør er å lese tilstandsrapporten nøye. Jeg ser på tilstandsgradene og prøver å regne på om dette vil lønne seg eller om jeg kjøper "katta i sekken".


Er det snakk om vannskader, råte, muggsopp eller skadedyr går jeg videre til en annen eiendom. Det er utfordringer jeg ikke er kompetent til å håndtere og som vil spise for mye av budsjettet til å kunne selge med profitt. Så ser du noe av dette nevnt ... STYR UNNA!


Personlig ser jeg spesielt etter leiligheter som har bad pusset opp av borettslaget eller sameiet, og det er viktig at badet har tilstandsgrad 1 (TG1). Der er det myyye penger å spare. Jeg kan godt skifte ut innredning eller legge flis-på-flis så lenge jeg vet at konstruksjonen er bra og at alt er forskriftsmessig utført.


Det neste jeg ser på er vinduer. Jeg vil helst ha nyere vinduer som er godt isolerte. Har de derimot TG2 på grunn av en punktert rute, kan denne skiftes ut av en glassmester. Dette koster endel, og TG settes basert på det eldste glasset i boligen, så her må man tenke seg om. Karmer med skade kan ofte fikses ved å fjerne avflasset maling og pusse og male på nytt.


Neste punktet på lista mi er romløsning. Kan den endres? Hvor er de bærende veggene? Hvis man ønsker å åpne opp mellom stue og kjøkken, er det viktig at dette ikke er en bærevegg. Det er måter å løse dette på ved hjelp av stålbjelker, men det kan fort koste 100.000 kroner og spiser av overskuddet.


Til slutt ser jeg på takhøyde og romfølelse. Vil dette bli et godt hjem? Hvordan føles det å komme inn? Man skal som profesjonell være kynisk i kjøpsprosessen, men det gjør ingenting å bruke hjertet litt =)115 views
bottom of page